27 Şubat 2010 Cumartesi

Reiki

Reiki , kimileri buna enerji diyor, kimileri elektrik vererek bir şeyler yapıyorlar diyor. Çeşitli hastalıkların bu enerji ile iyileştirildiği, hatta çeşitli fiziksel ve ruhsal problemlere şifa olduğu söyleniyor. Aslında, bu bilgi Japonya’dan Çin’e, Çin’den kısmen Avrupa’ya ve bizlere kadar ulaşmış ve yaygın bir şekilde günümüzde kullanılıyor. Reiki, Dr. Mikao Usui tarafından keşfedilip geliştirildikten sonra, Hawayo Takata sayesinde Avrupa’ya yayılmaya başlamış.
Reiki Nedir ? Nasıl Kullanılır ?
Reiki’nin kelime anlamı ; Rei “Evrensel” Ki “canlı hücrede varolan yaşam enerjisi” dir. Aslında reiki kısaca bilinçli şifa enerjisi olarak da tanımlanabilir. Peki nedir gerçekten bu enerji nereden gelir ? Aslında hepimizin bir enerjisi var. Yaşamış olduğumuz evrenin de bir enerjisi var. Reiki evrenin enerjisi, reikiyi de kullanan kişi (reiki master) evrenin enerjisini şifa enerjisi olarak kullanabilen yani kanal olabilen kişi. Şöyle bir örnek verebiliriz ; bir su birikintisi düşünelim büyükçe ve onu bir yerden başka bir yere ihtiyacı olan yere aktarmayı hedefleyelim. İşte bu aktarım çeşitli boru-kanallarla gerçekleşebilir. Aynı büyük bir enerjinin ihtiyacı olan yere ya da kişiye akmasını aktarılmasını sağlayan master olan kişi (kanal) gibi.
Şifa enerjisi ile ne yapılabilir nelere şifa olur ?
Şifa enerjisi çeşitli hastalıkların tedavi edilmesinde, çeşitli psikolojik problemlerde, kötü alışkanlıklardan arınmada, insan ilişkilerinde, parasal ilişkilerde, iş ilişkilerinde.. vs akla gelebilecek her yerde kullanılabiliyor. Türkiye’de henüz tam olarak hastanelerde kullanılmasa da yurtdışında hastanelerde reiki master ya da uzmanları çalışmakta ve tıbba yardımcı hatta ve hatta entegre olmaktadır.
Reiki şifası bir reiki master kanalıyla alınabilir. Ama bunu hayatınıza dahil edip kendiniz uygulamak istiyorsanız bir reiki master tarafından insiye (uyulmama) yapılması gerekir. Bu uyulmama da gerekli kanallarınız açılır. Şöyle de diyebiliriz ; antenleriniz açılır alıcı ayarlarınız yapılır J Böylelikle sizde bir alıcı ve verici olursunuz. Ne yaparsınız ? Evrenden aldığınız enerjiyi ihtiyacı olan yere konuya duruma ve kişiye aktarabilirsiniz. Diyelim ki ; başınız ağrıyor, başınızın ağrısını geçirebilirsiniz. Ya da diyelim ki sınavınız var ; sınava çalışırken konsantrasyonunuz için ve sınav anındaki dikkatiniz ve veriminiz için reiki enerjisini kullanabilirsiniz. Ya da trafik mi sıkıştı bir yere mi yetişmeniz gerekiyor,reiki size yardımcı olur. Aslında çeşitli hastalıkların şifasının yanı sıra günlük yaşamımızda da çok pratik bir şekilde kullanabileceğimiz bir enerji. Alışkanlığa dönüştüğünde yani hayatınıza dahil olduğunda hayatı size kolaylaştırarak sizin mutlu, sağlıklı, huzurlu, dengeli bir bütünlüğe kavuşmanızı sağlar.
Reiki Çeşitleri
Google’a “reiki” yazdığınızda birçok çeşidi ile karşılaşırsınız. Usui Reiki en temel reikidir. Reikilerin anası diyebiliriz çünkü ilk onunla tanışmışız. Reiki 1, 2 ve 3 şeklinde 3 ayrı eğitimden (insiyasyondan) oluşur. Uzun bir öğretidir sabırlı, azimli, inançlı olmak gerekir. Bunun dışında, Kundalini Reiki, daha pratik olarak karşımıza çıkar. Yine 1, 2 ve 3 şeklinde 3 ayrı eğitim ve uyumlamadan oluşur. Daha kısa aralıklar ile bu eğitimler verilir. Kundalini Reiki gündelik yaşamımızdaki pratik kullanımlar için oldukça idealdir. Usui reiki eğitimi yaklaşık 2 yıl belki daha da fazla sürüyorsa, kundalini reiki eğitimi 2-3 ay içerisinde tamamlanabilir. Bunların haricinde Golden Reiki, Gümüş mor alev reikisi, karuna reiki gibi alternatif reiki çeşitleri de vardır.
Reiki, şifa enerjisi hayatımızda yeni bir pencere açar. Günümüzdeki kişisel koşuşturmamızda bize, bizi biz yapan özelliklerimizi, yaşadığımız dünyayı, birlikte yaşadığımız canlıları, onlara duymamız gereken sevgi ve saygıyı hatırlatır. Beden, zihin ve ruhsal dünyamızı dengeler, daha sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşamamız için bizlere yardımcı olur. Çevremiz ve insanlara bu bilgiyi paylaşıp aktardıkça, içimizdeki sevgi uyanır ve daha sağlıklı düşünen, üreten bir topluluk haline gelebiliriz. Ne yapıyorsak yapalım, ne aktarıyorsak aktaralım, sevgi ile yapıyorsak zaten şifa ile akar gider bütün yaşam… Sevgiyle
Sebnem Akbulut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder